Hormien kunnostus

viiva1

Vanhat, rapautuneet ja heikkokuntoiset savupiiput ovat erityisesti vanhoissa rakennuksissa suuri turvallisuusriski. Kosteus, jäätyminen sekä palokaasujen syövyttävä vaikutus aiheuttavat hormien ja ilmanvaihtokanavien rapautumista ja halkeilemista. Rakentamismääräysten mukaan savuhormien ja kanavien tulee olla tiivitä ja palonkestäviä.

Tietoa hormien kunnostuksesta

Hormin putkitus

viiva2

Putkitus on nopea ja helppo tapa kunnostaa vanha hormi uuden veroiseksi. Hormin putkitus on paras korjausmenetelmä kondensoivien tulisijojen hormeille.

Hormi voidaan kunnostaa joko jäykillä tai taipuisilla, haponkestävillä teräsputkilla, hormin rakenteesta riippuen. Savupiipun putkitus sujuu helposti, vaikka tulisijaan saakka ja savupiippu on käytännössä uusi.

Hormin massaus

viiva2

Hormin massaus on erinomainen hormisaneerausmenetelmä muuratuille savuhormeille, joiden tulisijoissa poltetaan puuta.

Hormin pinnoitus massaamalla tehdään tarkoitukseen kehitetyllä keraamisella tiivistemassalla. Massalla voidaan kunnostaa myös kaakeliuunien sisäosat.

Hormin massaus ei olennaisesti pienennä hormin kokoa. Hormin massaus onkin suositeltava korjausmenetelmä, jos hormin koko ei saa pienentyä (ja sen veto halutaan säilyttää).

Käyttämämme Horemex Ceramic T600 hormimassa on tyyppihyväksytty ja sille myönnetään 10 vuoden takuu.

Lue lisää tuotteista ja tarvikkeista täältä!

Työn osuudesta kotitalousvähennys! Katso lisää: https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/

Nuohouspalvelu Nokivex

Y-tunnus: 2621888-4

Arkiomaantie 310
15230 Lahti

info@nokivex.fi

050 30 25 963

suomen vahvimmat nokivex
AAA-logo-2024-FI